Telefon: +45 33 32 83 11 (tirsdage) | E-mail: folkevirke@folkevirke.dk | CVR nummer 55704414

Oplevelsesrig efterårsferie

Bedsteforældre og børnebørn var folkevirkeaktive i skolernes efterårsferie

Af Annemarie Balle

 

Traditionen tro deltog bedsteforældre og børnebørn i en folkevirkeaktiv lejr i skolernes efterårsferie.

Året Bedsteforældre Børnebørnlejr blev holdt på Vejlby Fed uden for Middelfart. Et fantastisk sted, hvor lejrens grønne arealer støder op til Lillebælt. Smukkere findes det ikke – og når efterårssolen så skinner og efterårsløvet gløder, bliver alle sanser bombarderet.

Årets arrangørgruppe havde forberedt lejren i alle detaljer – køkkenets hylder og køleskabe bugnede med lækker mad, og udenfor stod kurve med frisk frugt fra deltagernes haver.

Dagene var fyldt med sjove oplevelser og overraskelser. En dag var afsat til ”Efterårs-olympiade”, hvor deltagerne bl.a. skulle deltage i kartoffelløb, spille kegler med hvidkålshoveder, hvor det var mælkekartoner, der skulle væltes og løbe stafet med en pinocchiokugle i munden. Den skulle senere spyttes ned i en sovseskål for at give holdet point.

En anden dag blev der lavet snobrød, efter børnene havde snittet pinde i den rigtige tykkelse. En aften blev der arrangeret natløb i det buldermørke skovområde. Pandelygterne blev brugt flittigt, men alligevel var det en udfordring at finde de reflekser, som skulle vise vej. Men alle kom hjem og var med til at finde en skat – slikposer – og derefter nyde varm kakao og kage.

De mange dages aktiviteter blev sluttet af med en festlig aften, hvor der efter flæskestegen og islagkagerne var blevet spist var underholdning. Børnene havde fundet sjove fortællinger, som de optrådte med, og voksne havde fundet på underholdning, hvor børnene var statister i sjove fortællinger – nogle børn var heste, hunde, katte og vindeltrapper, mens andre var konger, prinser og prinsesser.

Det blev nogle underholdende timer inden alle trætte efter mange timer i den friske efterårsluft og mange indtryk i løbet af få dage trætte gik i seng.

Næste formiddag blev der ryddet op og alle vinkede farvel og råbte ”På gensyn næste år!”