Kvindestemmer 2023
Information
  • 11-03-2023 - 11-03-2023
  • 11:30 - 16:00
  • "Hotel Cecil" i Kvindernes Bygning, Niels Hemmingsens Gade 10 i København. 
  • 100,00

Detaljer

Folkevirke har i samarbejde med Kvinder i Musik og Kvindelige Kunstneres Samfund sammensat et alsidigt program af meget høj kvalitet.

Årets program ser således ud:

11.30 Dørene åbnes.

12.00 Kvindestemmer introduceres af kunsthistoriker og redaktør Lisbeth Tolstrup.

12.15 Forfatter og sangskriver Annette Bjergfeldt

Annette Bjergfeldt debuterede i 2020 med en vild og smuk saga fra Amager - ”Højsangen fra Palermovej”, som nu er oversat til 19 sprog. På dagen vil Annette Bjergfeldt fortælle klogt og humoristisk om sin egen skæve familie og dens originale kvinder, om skabertrang og kærlighedens mange ansigter. Hvad stiller man op, når man har bestilt en elefant og i stedet må få det bedste ud af den flodhest, der kommer ved en fejltagelse? Om livets grundstød og mirakler.

Foto fra følgende link (husk at kreditere fotografen): https://modtry.dk/collections/annettte-bjergfeldt

12.50 Katrine Grarup Elbo, violinist, komponist og performer

Katrine Grarup Elbo er baseret mellem København og Berlin. Hendes værker kombinerer ofte improvisation, komposition, performance og installation. Hun er grundlægger og kernemedlem af klangkollektivet We like We, det Berlinbaserede strygerensemble Toechter og performanceduoen La Mia Bella Sorella med solist ved Den Kongelige Ballet Astrid Grarup Elbo. Hun debuterede som solist på Castello del Valentino i Torino i Italien i 2018 og fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i februar 2022.

13.25 Forfatter Linda Lassen

Forfatter Linda Lassen tager udgangspunkt i sin biografi om Martha Christensen ”De stille eksistensers stemme”, som udkom sidste forsommer.

Martha Christensen var meget privat, så det har været en udfordring for Linda Lassen at finde noget om hendes liv. ”

Linda Lassen vil fortælle om de temaer, som Martha Christensen skrev om, som stadig er aktuelle, og fortælle om oplevelser og erkendelser i sin research.

14.00 Pause

14.15 Jonna Pedersen, billedkunstner

Jonna Pedersen undersøger, fortolker og dokumenterer kulturens spor og eksistens, ofte med humor. Hun interesserer sig for det, vi mennesker oftest holder op med at lægge mærke til, fx i en værkserie om nærvær, danske måltider, bylandskaber, moderne stilleben af emballager, omsat til maleri i en farvestærk palet. Hun arbejder med maleri, tegning, collage og digte og vil give indblik i sine tankerækker og sin kunstneriske proces.

14.50 Malene Ravn, forfatter

Malene Ravn mestrer både den korte roman, der dirrer af fortættet drama og den store historiske slægtsfortælling. Det psykologiske portræt af et menneske – især den unge kvinde eller den ensomme outsider – optager Malene Ravn.

Denne eftermiddag vil Malene Ravn læse op fra sin seneste roman ”Hvor lyset er” og fortælle om relationen mellem den plagede og feterede billedkunstner Carl Fischer (1887-1962) og hans uundværlige hustru Ely – med Elys blik.

15.25 Yael Acher, fløjtenist og komponist

Yael Acher «KAT» Modianos værkfortegnelse inkluderer akustisk og elektroakustisk audio og multimedia inden for forskellige musikalske genrer. Hendes fløjteklang tilskrives æstetikken hos den franske klassiske fløjteskole, samtidig udfordrer hun de konventionelle koncepter for tonalitet, rytme, harmoni og melodi.

Ved at blande hendes fløjte med effekter eller akustisk fløjte med elektroniske lydspor og video skaber hun en alsidig palet af lyd og performance udtryk.

Det er i år 16. gang, at Kvindestemmer bliver præsenteret.

Pris: 100 kroner.

Café: Der kan købes sandwich, kage, øl, vin, vand, te og kaffe.

Billetter købes ved indgangen.

Ret til ændringer forbeholdes.

Se flere oplysninger om kunstnerne på www.folkevirke.dk

Arrangører

Folkevirke, Kvinder i Musik, Kvindelige Kunstneres Samfund og Dansk Blindesamfunds Kvinder

Økonomisk støtte fra:

Statens Kunstfond – husk logo!!

Den Bøhmske Fond

Kvindernes Bygning

Dansk Musiker Forbund

Folkevirke

Kvindelige Kunstneres Samfund